Wat kan ik doen?

Onze brief heeft al veel reacties opgeleverd. Dank daarvoor!

De petitie voor het behoud van de kinderboerderij en de kindertuin in Delft zoals we die nu kennen is bijna 7.000 keer ondertekend en wijkbewoners klimmen in de pen om een brief te sturen naar de gemeenteraad. Naar verwachting zal de Raad in september een definitief besluit nemen.

Brief schrijven: Heeft u nog geen brief aan de raad gestuurd en wilt u dat doen? Dat kan dat via griffie@delft.nl.

U kunt ook een brief sturen naar Delft op Zondag, via redactie@delftopzondag.nl (maximaal 250 woorden).

Social media: U kunt uw stem natuurlijk ook laten horen op social media. Een populaire plek is de pagina van Facebook Tanthof Delft Info.

Juridische actie: Als de gemeenteraad in september toch kiest voor de megaschool, resteert niets anders dan juridische strijd. Wij hopen dat het niet zover hoeft te komen, maar we kunnen het niet uit de weg gaan als het nodig is. Het bestuur van de kinderboerderij heeft aangegeven dat zij mogelijk niet in iedere juridische strijd kan meedoen. Juridische procedures kosten tijd. Daarom willen wij voor het geval de raad kiest voor een megaschool, deze acties nu al voorbereiden.

Heeft u juridische kennis en wilt u uw deskundigheid met ons delen? Neem contact met ons op!

Woont u vlakbij de kinderboerderij en kindertuin in Tanthof en verwacht u financiële schade als gevolg van de megaschool? En heeft u een rechtsbijstandsverzekering die u wilt inzetten? Neem dan graag contact met ons op. Samen kunnen we kijken of uw polis bruikbaar is en hoe we samen kunnen optrekken. Drie wijkbewoners hebben hun bruikbare polis al ingezet.