Wat kan ik doen?

Wat kunt u doen?

Onze brief en poster voor wijkbewoners heeft veel reacties opgeleverd. Dank daarvoor! De petitie voor het behoud van kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof is ruim 6.000 keer ondertekend, en de enquête van de BHTD is meer dan 700 keer ingevuld. Ook lazen we veel reacties op social media, en ingezonden brieven in de media. Ga alstublieft zo door!

Stuur een brief!

Februari en maart zijn spannende maanden voor de scholenschuif. Architectenbureau Onix werkt aan de vervolgstudie naar de haalbaarheid van een megaschool op de plek van kinderboerderij Tanthof en kindertuin de Boterbloem. Onlangs heeft een aantal bewoners het tussenresultaat vernomen, en het ziet er niet goed uit. In de vervolgstudie is namelijk geen rekening gehouden met de eisen van Kinderboerderij Tanthof en Kindertuin de Boterbloem. De studie is alleen gebaseerd op de wensen van de schoolbesturen.

Er blijft nog steeds bijna niets over van de kinderboerderij. En in de nieuwste plannen is de kindertuin nagenoeg verdwenen. Deze vervolgstudie is dan ook geen verbetering ten opzichte van de eerdere haalbaarheidsstudie van NOHNIK (november 2020), maar eerder een verslechtering.

De vervolgstudie moet 1 maart aanstaande al klaar zijn. In de week van 22 maart gaat het College van B&W een besluit nemen. Als het College besluit tot de bouw van de school op de plek van de kinderboerderij en kindertuin, moet de gemeenteraad instemmen met een wijziging in het bestemmingsplan. U begrijpt dat wij hier bovenop zitten en wij nodigen u uit om dat ook te doen. Schrijf gerust wat u hiervan vindt aan het College van B&W en aan de gemeenteraad. Dan wordt uw brief geagendeerd en behandeld. Hoe meer brieven, hoe beter, want zo kunnen we de Delftse bestuurders en de politiek laten zien hoeveel mensen het behoud van de kinderboerderij en kindertuin zoals we die nu kennen aan het hart gaat. U kunt uw brief mailen naar griffie@delft.nl. Een andere mogelijkheid is uw brief naar de redactie van Delft op Zondag te sturen voor plaatsing in de rubriek ‘Wat ik zeggen wil.’ Veel brievenschrijvers gingen u voor! Uw brief kunt u sturen naar redactie@delftopzondag.nl (maximaal 250 woorden).

Voorbeeldbrief

Tekent u liever een brief, of wilt u op weg geholpen worden met uw eigen persoonlijke brief? Download dan onze voorbeeldbrief en pas ‘m aan.